Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар саопштио је да Клиничко-болнички центар Земун излази из ковид система, а преостали пацијенти из те болнице биће данас и сутра пребачени у привремену болницу “Штарк арена”, КБЦ “Бежанијска коса” и КБЦ “Др Драгиша Мишовић”.

Лончар је, по завршетку састанка са директорима ковид болница, навео да ће се КБЦ Земун, након дезинфекције и комплетног сређивања, вратити у редован режим рада.

Он је најавио и да Ортопедска болница “Бањица” од сутра почиње да прима пацијенте са малигнитетима, а прве операције у тој здравственој установи заказане су за понедељак, 31. август.

Такође, како је додао, Ортопедска болница ”Бањица” почеће и са дежурствима, што представља велико појачање за здравствени систем.

Министар је указао на то да ће након земунске болнице, када се за то створе услови, из ковид система изаћи део КБЦ “Др Драгиша Мишовић”, док ће део наставити да прима оболеле од коронавируса.

Према његовим речима, ковид амбуланте при домовима здравља неће се затварати, док ће болнице у унутрашњости повећати капацитете за пацијенте негативне на коронавирус.

Лончар је нагласио да је епидемиолошка ситуација и стање у болницама и амбулантама боље, што је резултат одговорног понашања, али и напоменуо да не сме бити опуштања.

Он је потврдио да ће се од данас, на свим граничним прелазима, грађанима који улазе у Србију делити брошуре са упутством о понашању, као и на шта треба да обрате пажњу, при чему ће добити и бројеве телефона на које могу да се јаве у случају да осете тегобе.

То ће бити организовано у сарадњи са полицијом на граничним прелазима. Сваки грађанин који улази у земљу добиће упутство Министарства здравља о даљим корацима шта треба да ради, објаснио је министар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here