Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да нема смисла појашњавати број излечених ковид пацијената земљи која, каже, нема резултате, нити адекватно знање о вирусу корона.

Лончар је додао да би могао да разуме да је то питање поставила држава попут Немачке, која има озбиљне резултате у борби са Ковидом 19.

“Питају неки други, али да би добили одговор морају да се квалификујују знањем и резултатима, а Црна Гора за сада није. Морате да тестирате људе, да имате лабораторије, да се разумете у то”, рекао је Лончар новинарима после састанка са директорима ковид болница.

Министар је навео да појашњење о порасти излечених од корона вируса од Србије тражи држава која је од почетка епидемије тестирала онолико колико Србија тестира у три дана (13.186) и која, и поред тога, има већи проценат смртности од Србије (2,78 одсто).

Лоннчар је нагласио да је поносан на број тестираних пацијената, сачуваних људских живота и на све што је Србија урадила током епидемије корона вируса.

“Помогли смо и многим људима из Црне Горе. Да улазим у причу са неким ко се не разуме у материју, ко нема тестираних, не знам да ли има лабораторију или било шта, мислим да нема никаквог смисла”, казао је Лончар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here