Mesto za reklamu

01.01.2022.

Министар здравља у Влади Србије Златибор Лончар обишао је мало после поноћи дежурне здравствене раднике у Институту за мајку и дете “Др Вукан Чупић” и у КБЦ Звездара.

Лончар је свима пожелео срећну Нову годину, много успеха на приватном и пословном плану, а посебно је истакао задовољство што је међу дежурнима у новогодишњој ноћи срео лекаре који су пре само који дан запослени у традиционалној акцији Министарства здравља запошљавања најбољих дипломаца, саопштило је Министарство здравља.

Први пацијенти у новом КЦС већ у јануару

Већ на почетку 2022. године биће завршен и почеће се са радом Клинички центар Србије, а током године очекује се и завршетак болница у Аранђеловцу и Лозници, каже Лончар.

Лончар је подсетио да се граде Тиршова и Клинички центар у Новом Саду.

“Стиже нова опрема, аксцелератори, за пацијенте за малигним обољењима и онима којима је то неопходно. Стижу и нови лекови. То је само део свега што нас чека 2022.”, поручио је министар на питање Танјуга шта грађане очекује у новој години, када је здравство у питању.

Лончар је грађанима пожелео да у 2022. години што мање морају да иду код лекара, а – херојима и јунацима нашег доба, здравственим радницима – да имају што мање посла.

“Свима заједно желим добро здравље, да их прате срећа и љубав, без тога је много теже. И, оно што је посебно у овим временима важно то је да имају мир у души, у глави, јер једино тако могу да изађу из тешких времена, и да победе све. Да верују у себе, буду позитивни, да не мрзе никога, да не желе никоме лоше и да очекују да ће њима бити добро”, рекао је Лончар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here