Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Демократска странка се мора профилисати као водећа странка која окупља европске снаге, као странка левог центра социјалдемократске оријентације, изјавио је председник странке Зоран Лутовац на седници Главног одбора ДС-a и изразио уверење да ће то тело потврдити одлуке о уједињењу више партија у велику ДС.

Зоран Лутовац је у уводном делу седнице рекао да је 19. маја направљено програмско-идеолошко уједињење међу странкама које готово да немају суштинске разлике у велики ДС, те да од тада наступају као један политички субјективитет.

“Није уједињење због нас, нити због цензуса, већ због грађана”, рекао је Лутовац и додао да ће ДС остати отворена и за остале.

Говорећи о протестима, Лутовац је рекао да или ће бити успостављен дијалог или ће се протести радикализовати.

Најавио је и да би у понедељак медијски тим у експертској групи за преговоре требало да представи своје предлоге решења за медијску ситуацију у Србији.

Лутовац је оценио да су 13. априла, када је био велики опозициони протест, очекивања подигнута без потребе, јер суштина протеста није да се нешто насилно мења, већ да се “покаже снага људи”.

Указао је и да постоје несугласице јер су једни за мирну шетњу, а други за радикализацију и испричао анегдоту где га је жена на протесту питала зашто не спречи тинејџере који гађају Радио-телевизију Србије јајима, а неколико минута касније га питала зашто се протести не радикализују.

“Људи би желели промене што пре, али не знају на који начин то да се уради”, рекао је Лутовац.

Оценио је да је ДС дала велики допринос протестима, да омладина учествује на њима, а да су многи из странке на њима и говорили, док је функционер ДС-а и глумац Бранислав Лечић постао “добри дух протеста”, као и да су представници странке исказали солидарност са угроженим грађанима у више општина.

Лутовац је додао и да одборници ДС-а чине велику већину у Асоцијацији слободних одборника, што је, према његовим речима, организација са добрим потенцијалом.

„ Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here