Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Време током дана облачно и суво. Увече јаче наоблачење местимично с кишом и суснежицом, а у брдско-планинским пределима са снегом. Дневна температура од 3 степена до 7 степени, у Неготинској Крајини топлије. У Београду јутро хладно и магловито, по дану суво, увече повремено киша и суснежица. Температура до 4 степена. У недељу снег и у нижим пределима. На Бадњи дан и за Божић без падавина. Магла и повремена киша отежавају саобраћај

У Србији данас: Ујутру слаб и умерен мраз и местимично магла. Пролазно наоблачење које ће ујутру и пре подне захватити северне и западне крајеве, до краја дана прошириће се на целу земљу. Слаба, сипећа киша могућа је ујутру на подручје Војводине, понегде уз стварање поледице. Ветар слаб и умерен, на истоку јак, западни и југозападни.

Јутарња температура од -9 до 1, највиша дневна од 3 до 7 степени, у Неготинској Крајини око 11 степени.

Увече и током ноћи ново, јаче наоблачење са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом уз умерен и јак северозападни ветар.

Упозрење: Поледица или залеђивање мокрих површина.

Прогноза времена РХМЗ:

Недеља: Облачно и ветровито, повремено са снегом, у нижим пределима и суснежицом. У Војводини променљиво облачно уз могућност краткотрајних пљускова снега. Ветар умерен и јак, северни и северозападни, на северу и истоку земље, као и у планинским пределима повремено са олујним ударима, па се на планинама југозападне и јужне Србије очекује и стварање снежних наноса. Јутарња температура од -2 до 2, а највиша дневна од 1 до 5 степени. Крајем дана слабљење ветра и престанак падавина. Упозрење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%. Снег, формирање/повећање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%; Удари ветра > 17 м/с

Понедељак: Ујутру слаб и умерен мраз. Током дана мало и умерено облачно, на северу са дужим сунчаним периодима, а у планинским пределима понегде уз провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен северни и северозападни. Јутарња температура од -5 до -1, а највиша дневна од 1 до 6 степени. Упозрење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

Уторак: Ујутру слаб и умерен мраз. Током дана мало и умерено облачно, на северу са дужим сунчаним периодима. Ветар слаб и умерен северни и северозападни. Јутарња температура од -9 до -1, а највиша дневна од 1 до 6 степени. Упозрење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.

Магла и повремена киша отежавају саобраћај

Возаче у Србији очекује магла која додатно отежава саобраћај, а ниска облачност може понегде условљавати ситну кишу на подручју Београда и широм Војводине, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП “Путеви Србије”, на наплатним рампама тренутно нема задржавања.

Како је саопштила Управа граничне полиције, путничка возила на Хоргошу на излазу из земље чекају 45 минута, док на осталим путничким, као ни на теретним терминалима граничних прелаза нема задржавања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here