Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председник Француске Емануел Макрон поручио је у писму председнику Александру Вучићу да се радује што ће ускоро посетити Србију и да Француска подржава европску перспективу земље. “Подржавам Ваше напоре да се са Приштином дође до једног свеобухватног и коначног споразума”, истиче Макрон у писму.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо председника Републике Француске Емануела Макрона.

Макроново писмо Вућићу

Господине председниче, драги Александре,

Желим да Вам се срдачно захвалим на Вашем писму од 21. децембра прошле године и на жељама које сте упутили мени, као и мојој породици и Француској. Са своје стране, желим Вама, Вашој породици и Србији много среће и успеха у 2019. години.

Радује ме што ћу ускоро да посетим Србију, како бисмо обележили снажне пријатељске везе између наших земаља и подржали ширење наше билатералне сарадње на основама стратешког партнерства. Као што сте истакли, концесија за аеродром “Никола Тесла” компанији “Ванси” сведочи о снази економских односа, као и о узајамном поверењу између наших двеју земаља.

Француска подржава европску перспективу Србије, која је гарант стабилности, као и економског и друштвеног развоја. Та подршка је истовремено и политичка и конкретна, преко француске експертизе у областима попут реформе јавне управе и економског управљања, али и преко пројеката које ће Француска агенција за развој у блиској будућности покренути у Вашој земљи.

Поред тога, желим да Француска буде још више ангажована на билатералном плану, у корист одрживе стабилизације Западног Балкана. Тим поводом, подржавам Ваше напоре да се са Приштином дође до једног свеобухватног и коначног споразума о спору између Србије и Косова, упркос садашњим препрекама у дијалогу, наводи се у писму Макрона.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here