Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић се веома лоше понео према људима из Цркве који су га увели у политику и директно довели до високог премијерског положаја, оценио је председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

Мандић каже да они данас морају јавно и са стидом да говоре о том човеку читавом верујућем и православном народу.

Мандић је, реагујући на синоћни сусрет Кривокапића с патријархом Порфиријем и члановима Синода, изјавио да се по бурној реакцији јавности у Црној Гори, показало колико је било неопходно и нужно потписати Темељни уговор и колико неки случајни људи лако забораве и реч и дужности, Цркву и владике.

“То је показао синоћ својим делом и речју Здравко Кривокапић који је у својој конфузији окренуо леђа својим духовним учитељима, доброчинитељима, са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем на челу”, навео је Мандић у саопштењу достављеном медијима.

Додао је да против потписивања Темељног уговора ниједну јавну речи није изговорио нико из парламентарне већине, ни из странке председника Скупштине Алексе Бечића, ни из странке потпредседника владе Дритана Абазовића.

“Па ко је онда био против? Изгледа једино Кривокапић. Можда је њему од Бечића и Абазовића једно говорено тајно у четири ока да нико не чује, а друго јавно. Питање које лако даје одговоре на сва ова ружна дешавања је: Да ли су демократе Алексе Бечића за потписивање усаглашеног споразума владе и СПЦ и да ли је УРА Дритана Абазовића за тај споразум”, навео је Мандић.

“Ако јесу и ако то заједнички јавно констатујемо, онда ће Кривокапићево одбијање да потпише споразум бити мање важно јер смо ми парламентарна већина. А ако је неко од ове двојице вршио притисак на премијера Кривокапића или чланове Сабора СПЦ, да се не потписује тај споразум, онда је то она важна чињеница коју морамо знати сви”, додао је.

Мандић је закључио да не би било добро да ико рачуна на могућност да било који владика СПЦ може одустати од властите доследности у захтеву да се уговор потпише са Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем у Београду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here