Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Премијер Црне Горе Душко Марковић истиче да је влада Црне Горе остаје отворена за разговор са свим верским заједницама. Душко Марковић, додајући да је Црна Гора одолела непримереној и агресивној медијској кампањи, чији је циљ био дестабилизација државе.

Марковић је, на Конференцији поводом представљања приоритета шестомесечног хрватског председавања Саветом Европске уније, нагласио да је Црна Гора приликом усвајања Закона о слободи вероисповести испоштовала све препоруке Венецијанске комисије, преноси РТЦГ.

Нагласио је да црногорска влада остаје отворена за разговор са свим верским заједницама.

“Отворени смо за разговоре са Митрополијом црногорско-приморском о закључењу темељног уговора, кад год за то покажу спремност”, поручио је Марковић.

Додао је да очекује да ће опозиционе партије показати зрелост и одговорност према бирачима, када је завршена прича о изборним законима.

Премијер Црне Горе рекао је да је та држава била жртва хибридног рата.

“Као што смо били свједоци у протеклих пар недеља, упркос великом броју субверзивних активности којима смо били изложени, успели смо да очувамо безбедност и основне вредности које баштини наше друштво”, истакао је Марковић.

Према његовим речима, Црна Гора је одолела непримереној и агресивној медијској кампањи уз велики број дезинформација и лажних вести – са циљем узнемиравања јавности и грађана, и подстицања нереда и нестабилности.

“Данас је Црна Гора једна од најбрже растућих економија Европе. Високе стопе економског раста и значајна домаћа и страна инвестициона активност довеле су до повећања броја запослених и смањења броја незапослених у Црној Гори”, закључио је Марковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here