Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Представник Народне милиције самопроглашене Луганске народне републике (ЛНР) Андреј Марочко изјавио је данас да су украјинске снаге у Лисичанску, граду на истоку Украјине, изгубиле борбену способност и контролу.

Марочко је за РИА Новости рекао да у Лисичанску и даље постоје лоаклни центри отпора украјинских снага, али да су они безначајни.

Агенција наводи да са изузетком Лисичанска, на територији Луганске области готово да нема припадника Оружаних снага Украјине.

Кадиров: Савезничке снаге већ у центру Лисичанска

Лидер руске републике Чеченије Рамзан Кадиров тврди да су руске снаге и припадници милиције самопроглашене Луганске народне републике ушле у центар Лисичанска, град на истоку Украјине око кога су протеклих снага вођене жестоике борбе.

“Лисичанск је наш! Савезничке јединице су већ у центру града!”, написао је Кадиров на свом Телеграму, пренеле су руске агенције.

Кадиров је рекао да је у току чишћење града од украјинских јединица, као и од минско-експлозивних направа, преноси Интерфакс.

Раније данас Кадиров и представник Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике Андреј Марочко изјавили су да је Лисичанск потпуно опкољен и да су блокиране украјинске јединице које се налазе у њему.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here