Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић рекао је да Србија у вези с Косовом мора да води “мудру политику без емоција” како би се сачували тамошњи Срби и одржала политичка веза са Србијом. Он је рекао да му је жао што се данас на седници неће чути идеје Ђиласа, Тадића и Јеремића.

Положај Србије по питању Косова је тежак као никада пре, зато нам је потреба рационална, реална и мудра политика”, казао је Мартиновић новинарима у Скупштини Србије и додао да ће свако ко буде прочитао извештај о Косову, моћи да види шта је Србија учинила протеклих година за тамошње Србе.

Мартиновић је казао да они који су замерали председнику Србије Александру Вучићу што не говори јавно о Косову, сада не желе да присуствују седници парламента о томе.

“Жао ми је што данас нећемо чути идеје Ђиласа, Тадића и Јеремића шта то треба учинити да се реши питање Косова. То су људи који су, док су били на власти од 2000. до 2012. године, учинили много лошег за Србе”, оценио је шеф посланика СНС. Мартиновић је оценио да су “досовске власти” одговорне за постојање аргумената за независност Косова на које се позивају премијер и председник Косова, Рамуш Харадинај и Хашим Тачи.

“Они су 2000. године тражили пријем Србије као нове државе у УН, а не као наследнице пређашњих. То је главни аргумент Албанаца да се Резолуција Савета безбедности УН 1244 односи на државу од пре 2000. године, а не на Србију”, казао је Мартиновић.

Подсетио је да је послао захтев председници Скупштине Србије Маји Гојковић да се удвостручи време за данашњу расправу, те ће, како је рекао, “бити довољно времена да сви посланици поставе питање и да се укључе у дебату”.

 „Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here