Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић апеловао је на тужилаштво да ради свој посао и да Драган Ђилас, Бошко Обрадовић и њима слични “не могу да буду равноправнији од осталих грађана Србије”. Александар Мартиновић и Сандра Божић настављају штрајк глађу.

Александар Мартиновић је рекао да је данас трећи дан откако тужилаштво не реагује на чињеницу да је Бошко Обрадовић са групом хулигана у петак напао посланика Маријана Ристичевића, оборио га, шутирао, нанео му тешке телесне повреде и покушао да га убије.

Истакао је да у Србији не сме да се толерише насиље као вид политичке борбе, јер то није демократски метод, то је метод који су, како каже, користили фашисти у време Мусолинија и Хитлера.

Нико од државних и правосудних органа нема право да буде слеп и глув на чињеницу да се поједини служе фашистичким методама да се обрачунају са политичким неистомишљеницима”, указао је Мартиновић.

Шта у Србији треба да се деси, чија глава да буде разбијена па да тужилаштво рагује, упитао је Мартиновић и надовезао се питањем да ли богатство Драгана Ђиласа вреди више од грађана Републике Србије.

“У питању је борба да ли ће трећа грана власти, судска и тужилачка, бити у функцији грађана Србије или у функцији појединаца који хоће да дођу на власт без избора”, каже он.

“Може да каже да смо сви ми напали хулигане од којих је један робијао 13 година. У групи је био човек који је робијао 13 година, зар мислите да није спреман да убије некога и силује неко дете, то су ствари преко којих нико не може да пређе”, изричит је Мартиновић.

Ако посланик не ужива заштиту, шта обичан човек да ради? Према његовим речима, ово је лоша порука која се шаље, ако посланик не ужива заштиту, шта обичан човек да ради.

Подсећа да Србија са поносом обележева 75 година од победе над фашизмом и да је српски народ дао немерљиве жртве да би се фашизам победио.

“Сада група хулигана мисли да им је све дозвољено. У питању је Ђилас, одгурнуо је полицајце да би дошао до пулена и они мисле да су у позицији да буду важнији од свих других грађана”, каже Мартиновић.

“Тајкунско богатство не може да буде вредније од грађанина”, каже Мартиновић.

Од судске и тужилачке гране Мартиновић очекује да ради једнако према свима, и додаје да би изражавали незадовољство и да је претучен Драган Ђилас или Бошко Обрадовић.

Тужилаштво мора да реагује у случају Маријана Ристичевића, указао је шеф посланичке групе СНС-а.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here