1. 04. 2020.

Председница Скупштине Маја Гојковић позвала је посланике покрета “Доста је било”, који у сали нису носили маске, да напусте заседање или да поштују мере Kризног штаба.

“Нећу наставити седницу, јер угрожавате животе свих нас. На шта то личи да се једни посланици придржавају мера, а неко седи у сали и не користи ни маску ни рукавице”, рекла је Гојковић.

Посланици ДЈБ су потом напустили седницу на којој се расправља о потврђивању олдуке о ванредном стању.

Брнабић Радуловићу: Идите, лечите се, то је људски савет

Премијерка Ана Брнабић поручила је председнику покрета “Доста је било” Саши Радуловићу, који је одбио да носи маску и изашао из сале, јер га је председница парламанта опоменула, па се потом вратио у салу, да иде да се лечи, наводећи да је њена људска дужност да му то каже.

Председница Владе је истакла да је њена дужност да не дозволи омаловажавање жртава тиме што Радуловић говори да вирус не постоји.

“Вређате њихове породице, вређате здравствене раднике”, рекла је Брнабићeва.

Председник покрета ДЈБ је рекао да не жели да се обрати ни представницима владе, ни посланицима већ јавности, те је гледајући у камеру поручио “да је страх велики, да се грађани морају пробудити и да је извршен државни удар”.

“Све скупштине у свету заседају. До 21. марта су радиле кафане, па после тога и фризерски салони, а скупштина је затворена 15. марта. Све ово је фарса. Скупштина је радила и за време Првог светског рата”, истакао је Радуловић.

Радуловић је позив председнице парламента да стави маску оценио као понижавање, додајући да је Светска здравствена организација саопштила да нема разлога да се носе маске.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here