Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, на састанку са власницом и директорком Канала 9 из Новог Сада Мајом Павловић, да не подржава њен штрајк глађу јер је то озбиљна уцена, тим пре што Влада ни по Уставу, ни по закону не може да реши баш све њене захтеве.

Брнабић је на састанку у Влади, који је био отворен за јавност, оценила да нисмо дошли до тога да постоји потреба за штрајком глађу јер је Влада увек била отворена за разговоре.

Нарочито нисмо дошли до тога да се прети штрајком глађу до смрти због захтева које Влада апсолутно не може да испуни, поновила је она и објаснила да многе ствари које Павловић тражи не могу да се реше, попут захтева да се утиче на суд да убрза поступке јер се тиме крше Устав и закони.

Премијерка је позвала грађане који подржавају Мају Павловић да кажу шта је то што Влада може да уради, и истовремено подсетила на то да су неки од захтева власнице К9 телевизије позитивно решени.

Након разговора са председницом Владе, директорка новосадске телевизије прекинула је штрајк глађу, након 23 дана.

Састанку у Влади Србије присуствовали су чланица Савета РЕМ-а Оливера Зекић, председник РАТЕЛ-а Владица Тинтор, директор ОФПС-а Никола Вилотић и представници медијских удружења Вукашин Обрадовић и Нино Брајовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here