Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Ректор Универзитета Мегатренд Мића Јовановић изјавио је данас да је, после 30 година постојања, тај Универзитет продат за 56,1 милион евра и да је потписан уговор о потпуном преносу власништва тог универзитета на Дејана Ђорђевића, који је на челу конзорцијума немачких фондова.

Мића Јовановић је на конференцији за новинаре рекао да нови власник има обавезу да, у периоду од пет година сукцесивно, у развој тог униврзитета уложи још 150 милиона евра.

Јовановић је као разлог за продају универзитета навео медијски линч и кампању, а епилог је то што је, после негативне хајке која траје већ пет година, упис студената “опао за 400 одсто”.

“Повод је медијски линч и кампања, а филм на Н1 је врхунац тога”, рекао је Јовановић и додао да му је “преко главе” и оптужби представника Савеза за Србију, за чије време је, како каже, Мегатренд цветао.

Јовановић је најавио своје повлачење и наставак живота у Француској.

“Нећу више ни да живим овде, неће више бити ректора увек интересантног медијима”, изјавио је Јовановић и додао да је време да се после више од 40 година каријере “одмори” од свега.

Он је изјавио и да му је нуђена финансијска помоћ државе, али да није пристао јер би то, како је навео, пукло као бомба.

Јовановић је истакао да није криминалац, нити олигарх, као и да је Мегатренд оличење квалитетног образовања са професорским “трустом мозгова”.

“Ниједна диплома није овде купљена”, тврди Јовановић. Он је демантовао све наводе о томе да су докторат или основне студије министра унутрашњих послова Небојше Стефановића спорне.

Истакао је да за све постоји и документација у коју су увид могли да имају и представници Савеза за Србију, али они то нису искористили.

По његовим речима, није више до њега да ли би представници Савеза за Србију могли сада да приступе архиви, него до новог вршиоца дужности ректора Дејана Ђорђевића.

Нови власник Мегатренда је прусуствовао конференцији за новинаре, али је своје званично обраћање најавио за следећу недељу, по завршетку свих процедура.

Ипак је кратко поручио да, када су у питању дипломе, све мора бити по закону и да ће, ако буде потребно, бити формиране и посебне комисије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here