Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Мере уведене у циљу сузбијања пандемије вируса корона остају на снази до даљњег, имајући у виду да данас неће бити одржана седница Кризног штаба – изјавила председница Владе Ана Брнабић.

Седницу је иначе најавио Горан Весић, заменик градоначелника Београда, који је отворено рекао д ће тражити да кафићи, ресторани и ноћни клубови продуже радно време до 22.00 сата. Било је то крајње чудно, јер стручни део Кризног штаба захтева да се поштују епидемиолошки услови. Тим пре јер смо већ постали једна од четири земље са најбржим растом заражених. Шта више број заражених у Србији се јако повећава, иако је створен привид да се смањује, јер је смањен број тестираних грађана. Релативан број је у порасту. Од 31 одсто, сада је чак 34 одсто. Проблем је утолико већи, јер је стварна ситуација у односу на тестиране, неупоредиво тежа. Јер су и неки чланови Кризног штаба, који су иначе увек нерадо говорили о броју заражених, признали да је број заражених у односу на тестиране у стварности барем 10, па чак и до 20 пута већи у односу на укупно становништво. Ми смо у ситуацији да смо у крајње неповољној ситуацији, јер су бројке толико велике да све говори да ћемо изгледа сви добити страшни вирус. Зато је крајње несхватљиво да се заменик градоначелника залаже за нешто што је несхватљиво и неприхватљиво. Он се иначе залаже за отварање објеката који немају много везе са привредом, али очито има везе са нечим другим. У свету се о таквим предлозима ни не размишља. Чак не треба ни бити економиста, већ имати само здраву логику нашег сељака, који је и практичан и рационалан. Заменик градоначелника  своје залагање ничим није ни аргументовао, јер аргумената нема. Нема никакве рачунице. Озбиљни економисти са београдског универзитета се крсте и питају о чему прича. Зар не би могао да пита свог шефа – градоначелника, да му објасни да предлог нема логике, јер су људски животи ипак изнад свега и да немају цену. Нажалост, у ситуацији смо да се не зна ко је коме ту шеф. Могао би да размисли и како да они које стварна ситуација тера да затворе врата, могу да ипак нешто да раде и да остваре зараду, јер простора за то ипак има.

На срећу, како је јутрос изјавила председница Владе Србије Ана Брнабић, седница није била ни планирана.

“Немамо данас седницу Кризног штаба, није ни била заказана, нити је требало да буде данас”, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић на телевизији Хепи.

Додала је и да је ситуација је тешка, а оно што нас је спасило и спашава нас су вакцине.

“У овом тренутку је око 25 одсто пунолетног становништва примило прву дозу вакцине, нису заштићени али су на том путу. Ревакцинисаних имамо 16 одсто. Да нисмо ишли овако добро са вакцинацијом ови бројеви заражених би ишли и на више од 10.000 заражених”, Брнабић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here