Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Међустраначки дијалог о изборним условима, уз посредовање ЕП, у којем учествују изасланик ЕП Кнут Фалкенштајн, парламентране и ванпарламентарне странке, као и представници невладиних организација, настављен је данас у згради “старе” Скупштине Србије. Други представник ЕП, Едуард Кукан, ни данас није на састанку.

Теме данашњих сесија су едукација бирача, бирачки спискови и финансирање кампања политичких странака, а шефови посланичкиг група имаће по пет минута да изнесу своја мишљења о тим темама.

На састанак у згради у Краља Милана, који је почео нешто после 9 сати, дошли су Верољуб Арсић, Владимир Орлић и Владимир Ђукановић из СНС, Жарко Обрадовић и Ðорђе Милићевић из СПС-а, као и представници посланичког клуба Покрет социјалицта-НС С-УС С Ђорђе Комленски, Бојан Торбица и Маријан Ристичевић, представници Јединствене Србије, као и Елвира Ковач из СВМ.

Такође, на разговоре су, из редова опозиције, дошли и Владимир Ђурић и Татјана Мацура из Странке модерне Србије, председник Нове старнке Зоран Живковић, Енис Имамовић из СДА, те посланик групе “Нова Србија – Покрет за спас Србије” Ђорђе Вукадиновић, као и представници ванпарламентарних странака – Српског партиотског савеза (СПАС) Александар Шапић и представници ПСГ.

Састанцима не присуствују чланице Савеза за Србију,  ДС, ДСС-а и радикали, као ни председник СДС Борис Тадић, који је јуче напустио дијалог.

Састанку присуствују и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, као и представници Цесида Бојан Клачар и Црте Раша Недељков.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here