Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да за више од 8.000 миграната, колико их борави у 20 прихватних и центара за азил у Србији, режим забране кретања важи 24 часа, а, захваљујући благовременом предузимању мера заштите, међу мигрантима нема заражених од коронавируса.

На обезбеђењу Центра за азил “Крњача” и Прихватног центра “Адашевци”, као и виталних објеката у Београду и Панчеву, ангажовани су припадници 72. бригаде за специјалне операције, смене им трају по 14 дана и по потреби и више, а могућност избијања нереда у кампу, ризик је са којим се Војска Србије спремно суочава.

Мајор Иван Стефановић из те бригаде рекао је да је у Центру за азил у Крњачи био случај туче међу мигрантима, ангажоване су снаге у приправности и извршена блокада целог центра, чиме је онемогућен покушај бекства из центра.

И у Адашевцима и у Крњачи имамо исти задатак, а то је спречавање миграната да напусте центар, рекао је мајор Стефановић и навео да је у оба центра било покушаја бекства који су успешно спречени, уз минималну употребу силе.

У центрима, контакт припадника наше војске са мигрантима сведен је на минимум, а за сва објашњења Војска их упућује на запослене у Комесаријату за избеглице Републике Србије са којима постоји одлична сарадња и разумевање.

Обезбеђење објеката у којима бораве мигранти нова су задужења са којима се сусрела Војска Србије, а то је само још један међу бројним изазовима које јој је донело увођење ванредног стања у Србији због пандемије коронавируса, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here