Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

На обновљеним преговорима са представника Београда и Приштине, очекује се да европски посредник Мирослав Лајчак спрема „документ“ због којег би нам, уколико га не потпишемо, поново запретили санкцијама, каже Милован Дрецун, народни посланик Скупштине Србије.

Албанци искључиво желе да се разговара о томе да Србија призна независност Косова или о неким елементима који би, према Дрецуновом мишљењу, могли да се протумаче бар као посредно признање.

Лајчак, на кога се у овим преговорима највише ослања Берлин – жели да косовски проблем реши ако је могуће до јануара.

„Мислим да он жели да се постигне низ договора о економској сарадњи, слободном протоку људи и капитала, расељенима и несталима. Након тога, он би да дода по неку своју реченицу и да дефинише све на једном папиру као свеобухватни споразум о нормализацији односа. Такав „документ“  би ставио  на сто уз речи да ће нам уследити санкције ако га не прихватимо,” предвиђа Дрецун у рзговору за Спутњик.

Дрецун сматра и да ЕУ неће прихватити могућност да се одрекне посредничке улоге, а ми бисмо онда као страна која опструише преговоре могли да будемо оптужени за евентуални неуспех разговора и поново  суочени са санкцијама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here