Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

У Лесковцу је вечерас отварен 12. интернационални фестивал филмске режије. До недеље ће у такмичарском делу програма бити приказано осам филмова са простора бивше Југославије, а на отварању фестивала глумцу Богдану Диклићу је уручена награда „Живојин Жика Павловић“, за афирмацију регионалне филмске уметности.

Девет филмова у главном програму, осам у такмичарском, од тога пет остварења из Србије, две српске премијере, пројекције студентских филмова из региона, трибине, разговори са познатим глумцима, изложбе о животу и раду Живојина Павловића и Небојше Глоговца чине садржај 12. лесковачког интернационалног фестивала филмске режије.

Постао је Лајф зрео пубертетлија, фестивал који се препознаје по квалитету и духу који са собом носи Лесковац и лесковачке публика, каже селектор фестивала Дарко Бајић и истиче нову димензију 12. Лајфа.

“Желимо да лесковачкој публици премијерно прикажемо и нове сезоне серија које су они волели или нове епизоде серија које ће тек започети”, наводи Дарко Бајић, редитељ, селектор фестивала.

Фестивал је отворио глумац Милош Биковић и филм “Балканска међа”. Скоро све манифестације на Лајфу бесплатне су за гледаоце.

Лесковачки интернационални фестивал филмске режије траје до недеље, а ко ће добити гран-при фестивала одлучиваће трочлани жири, на чијем челу је хрватски редитељ Винко Брешан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here