Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Српска напредна странка потпуно је променила ток вишестраначја у Србији и дала му нови карактер који гарантује политичку стабилност потребну за даљи развој Србије, изјавио је потпредседник Главног одбора СНС-а Милош Вучевић.

Милош Вучевић је рекао да Српска напредна странка има историјску подршку.

“Дуго година се чекала таква политичка организација која ће омогућити да грађани Србије имају поверења у једну политичку странку и да гарантује, пре свега, политичку стабилност који је наш први циљ”, рекао је Вучевић на конференцији за медије поводом 12. рођендана СНС, у седишту странке.

Каже да је СНС свесна своје велике одговорности и да је зато спремна да се мења како би одговорила на све изазове у будућности, а на добробит грађана Србије.

“Мењали смо Србију на боље. Тражили смо још боље резултате и увек подизали лествицу на још виши ниво”, навео је Вучевић.

Истиче да сада СНС има историјску подршку, с обзиром на то да је та странка показала да су за њу држава и народ изнад страначких интереса, као и да су се само руководили интересима странке да би правили искључиво СНС владу.

Вучевић истиче да постигнута политичка стабилност ствара услове за економски просперитет, улагање у здравство, инфраструктуру и друге области.

Сматрамо да је потребан шири друштвени консензус и национално јединство и у борби са коронавирусом и у одбрани националних интереса на КиМ.

Вучевић наглашава да су 2012, када је СНС преузела власт, затекла “Титаник који тоне и капетана који бежи са брода”, док је сада Србија безбедан брод који мирно плови и може да издржи све ударе ветра – бочне и директне и који има свог капетена и јасан курс за Србију и српски народ.

Нагласио је да више тајкуни и стране амбасаде не састављају владе, као што је то био случај за време неких претходних власти када је то било уобичајено, као и да ће држава имати снаге да зада смртоносни ударац мафији у Србији.

“Одговор државе ће бити у складу за законом, али бруталан и бескомпромисан. И даље ћемо се борити против корупције”, поручио је Вучевић.

Такође, истиче да ће Србија наставити да се бори за положај свог народа у земљама у региону, њихова права и очување језика и писма.

Такође, у фокусу ће бити развој земље предвиђен програмом Србија 2025. у оквиру којег ће бити изграђени нови аутопутеви, пруге, школе, други инфраструктурни објекти, ојачана војска и полиција…

Милош Вучевић изјавио је да ће у суботу или одмах после викенда бити одржана Скупштина Војводине и да ће тада бити изабрана Покрајинска влада.

“Покушаћемо да убедимо Вучића да остане капитен СНС”

Милош Вучевић изјавио је да ће изборна скупштина СНС, уколико то дозволе епидемилошки услови, бити одржана у децембру или јануару и истакао да већина чланова странке жели да на њеном челу остане председник Александар Вучић.

“Верујем да ћемо у недељу или на некој наредној седници Председништва СНС одлучити када ће бити конгрес или велика скупштина странке, највероватније, у децембру или јануару идуће године”, рекао је Вучевић новинарима после обележавања 12. рођендана странке.

Томе ће, истиче, претходити унутар страначки избори, од месних одбора, општинских и градских, до скупштине странке која бира Главни одбор и Извршни одбор, али је уверен да Вучића сви подржавају.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here