Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

“Иза лажне бриге за животну средину крију се протагонисти пропале политике и лажни заштитници животне средине, који су често потпомогнути споља. Шта год да урадим као министарка заштите животне средине и коју год меру да донесе Влада Србије, они ће се држати своје политичке агенде”, навела је Вујовић у саопштењу поводом протеста која су еколошких удружења данас одржала у центру Београда.

Вујовић каже да томе у прилог говоре и увредљиве поруке на протесту упућене представницима власти, које називају најпогрднијим именима.

“Али народ све види, и зна да ова интересна политичка групација нема других циљева, осим да ослаби државу, уруши привредни раст и животни стандард”, рекла је Вујовић, саопштило је ресорно министарство.

Она је истакла да откако се активно решава проблем загађености ваздуха у Ваљеву, то изненада више није тема, већ литијум који нико не експлоатише, нити за то постоји захтев.

“Ваљево је имало велики проблем загађења у грејној сезони због топлане која користи мазут, и тај проблем ћемо за следећу грејну сезону решити. Али о томе се не говори, већ је ођедном тема литијум, за чију експлоатацију нема захтева ка министарству”, указала је она.

Вујовић је додала и да организатори данашњег протеста нису своје захтеве слали на адресу министарства, него се обраћају путем медија.

“Јасно је да им мотив није да чувају животну средину, него да на еколошким проблемима, на чијем решавању интензивно радимо, на брзину политички профитирају”, рекла је Вујовић.

Она је истакла да су за само пет месеци покренути велики пројекти, а спроведени су и конкурси за чистији ваздух, потписани уговори и подељена средства.

Каже да се у министарству даноноћно ради на решавању деценијама нагомиланих проблема у овој области и да је тим Министарства заштите животне средине вредно радио и на доношењу Закона о климатским променама, што је основ за смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште, поручила је министарка за екологију Ирена Вујовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here