Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Министарство културе и информисање позвало је данас удружења и асоцијације које су иступиле из Радне групе за безбедност и заштиту новинара да још једном преиспитају своју одлуку, како би, истичу, заједнички наставили да стварају боље медијско окружење.

Независно друштво новинара Војводине, Независно удружење новинара Србије, Асоцијација медија, Асоцијација онлајн медија и Пословно удружење Асоцијације независних локалних медија “Локал прес“ данас су иступили из те радне групе, због, како наводе, игнорисања напада и угрожавања безбедности новинара и медија у Србији.

Претходно је иступила и Фондација “Славко Ћурувија”.

Како се наводи у саопштењу Министарства културе, за три месеца рада Радна група за безбедност и заштиту новинара показала је да може заједно, не само својим предлозима, већ и конкретним деловањем, да пружи велики допринос да се безбедносни положај новинара побољша и да се њихова заштита подигне на виши ниво.

Подсећају да је реализација пројекта “СОС телефон” само један мали али значајан корак у том процесу.

Министарство културе и информисања сматра да на наредном састанку, који је планиран овог месеца, има простора да се размотре све актуелне теме које су везане за безбедност и заштиту новнара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here