Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да ресорно министарство подржава здравствени туризам у Србији и да је стало иза приватних ординација како би се привукао већи број туриста и гарантовала сигурност и квалитет услуга.

Лончар је, гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије, рекао да наша земља има ту област о којој се није довољно водило рачуна, али и светски познате стручњаке, конкурентну цену, предивне природне лепоте и традиционално срдачне људе.

Према његовим речима, Министарство здравља је изабрало ординације које одговарају по квалитету и иза којих је стало, а за сада критеријуме испуњава 60 здравствених установа.

Ми гарантујемо за квалитет ординација. Инспекција Министарства здравља их редовно контролише и проверава њихов квалитет. Сем квалитета, те ординације морају да испуне и друге услове, у њима морају да се говоре страни језици, да имају добру интернет презентацију и доступност услуга, истакао је Лончар.

Он је објаснио да је за сада реч о приватним ординацијама за стоматологију и пластичну хирургију.

Србија је, како је нагласио, од 2015. већ препозната на најпознатијим сајмовима од Лондона, Берлина, Мадрида, Москве, и да је све већи број људи који долазе због здравственог туризма.

Лончар је истакао да је квалитет медицинских услуга код нас исти, ако не и бољи него у другим земљама и додао да се Србија неће задовољити са 100.000 клијената у здравственим установама, колико се процењује да би могла да привуче.

Договорене су презентације у Стокхолму, Копенхагену, Хелсинкију. Важно је да ступимо у контакт са осигуравајућим друштвима. Већ смо организовали презентације и за њих и за новинаре из страних земаља. То радимо темељно и озбиљно и резултат не може изостати, поручио је Лончар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here