Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Министарство спољних послова најоштрије осуђује вандалске чинове испред просторија амбасада Црне Горе у Београду и Љубљани и Генералног конзулата у Сремским Карловцима, саопштено је из тог Владиног ресора. Из Министарства су додали да је ниво заштите објекта Амбасаде подигнут на други степен.

Протести у Београду

Министарство спољних послова најоштрије осуђује вандалске иступе почињене 27, 28. и 29. децембра испред просторија амбасада Црне Горе у Републици Србији и Републици Словенији и Генералног конзулата у Сремским Карловцима.

“Поводом исписивања графита увредљиве садржине испред објеката Амбасаде Црне Горе у Београду и Генералног конзулата у Сремским Карловцима, те протеста одржаних у Београду, којом приликом је дошло до покушаја спаљивања црногорске заставе, Амбасада је реаговала правовремено и предузела одговарајуће мере, након чега су припадници МУП-а Републике Србије дошли на лице места и извршили увиђај, и били ангажовани у циљу обезбеђења сигурности Амбасаде”, саопштено је из Министарства.

Припадници МУП-а Србије информисали су амбасаду да ће случај доставити надлежном тужиоцу на даље поступање.

“Министарство спољних послова осуђује покушај паљења заставе као непримерен чин и покушај скрнављења државних симбола сусједне и пријатељске државе”, наводи се у саопштењу, преноси РТЦГ.

Поводом отуђења табле са натписом Амбасаде Црне Горе у Републици Словенији, акта почињеног од стране непознатог лица 28. децембра, Министарство информише да су такође промптно предузете све одговарајуће мере и радње, а сходно законским процедурама.

“Службеници Управе полиције узели су доказе са лица места и о даљем току истраге ће нас благовремено обавештавати. У међувремену, сходно релевантним проценама безбедносних служби, ниво заштите објекта Амбасаде подигнут је на други степен”, наводи се у саопштењу.

Поводом ових случајева у току је редовна комуникација са надлежним органима Републике Србије и Републике Словеније.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here