Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Министар здравља Аустрије Јоханес Раух упозорио је да пандемија коронавируса није завршена и да би на јесен Аустрија могла бити суочена са 80.000 новозаражених дневно – пренели су аустријски медији светске агенције.

Према садашњим плановима, нису планирана нова затварања, али зато је готово извесно да ће бити враћена обавеза ношења маски.+

До краја године Аустријанци имају право на по 5 ПЦР и антигенских тестова бесплатно месечно. Особама старијим од 65 година или припадницима ризичних група препоручује се да се сада поново вакцинишу, а на јесен да приме и пету дозу.

Прогнозе града Беча су да нови талас инфекција креће већ у јуну, на шта указује драстичан раст новозаражених за око 70 одсто крајем ове недеље. За актуелни раст броја новозаражених “крива” је подваријанта омикрон соја, БА.1 и БА.2.

Међутим присутан је и БА.5 који је три пута заразнији од делта соја, а који није тако “благ” као БА.1 и БА.2. Број оболелих од БА.5 соја се сваких 12 дана удвостручује, тако да би та мутација могла још у јуну постати доминантна.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here