Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да чланови Кризног штаба већ два, три дана “мере” које ригорозније епидемиолошке мере да донесу, како би се спречило преношење вируса у епицентрима ширења – скијалиштима, а да се не угрозе остали који су поштовали досадашње мере. Кинески председник шаље Србији још 500.000 доза вакцина.

Одговарајући на питање народног посланика из странке Јединствена Србија Животе Старчевића о могућим новим мерама због повећања броја заражених, Лончар је изразио наду да ће Кризни штаб на сутрашњој седници донети адекватне мере које ће спречити даље ширење вируса.

Навео је да је тренутно повећање броја заражених у Србији последица понашања на Копаонику, Златибору, али и у појединим бањама.

Лончар додаје да су се углавном млађи људи враћали из тих места заражени, прошли без тешких симптома, а да су пренели вирус на старије који су сада завршили у болницама.

Истиче и да су “на наплату” дошле и поједине журке на којима је било више људи.

Сазнали смо и да ће председник НР Кине Си Ђинпинг послати Србији још 500.000 доза вакцине “Синофарм”. Ову велику испоруку Си је договорио са председником Србије Александром Вучићем. Вакцине би требало да буде испоручене 5. марта, када је рођендан председнику Србије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here