Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је у Новом Саду да је данас почела вакцинација здравствених радника и да су вакцине већ примили они са инфективних клиника и из ургентних центара. Иначе, министар Лончар је присуствовао почетку  реконструкције КЦ Војводина.

Лончар је, одговарајући на питања новинара, након отварања реконструисане Клинике за интерне болести и обиласка почетка радова на изградњи Б и Ц блока Клиничког центра Војводине, истакао да је заинтересованост здравствених радника за вакцинацију у овом тренутку много већа него што су могућности.

Министар је истакао да су приоритет здравствени радници у црвеним зонама, на инфективним клиникама и на пријемним одељењима.

Како вакцине буду стизале, истог момента биће вакцинисани људи по приоритетима које смо одредили, објаснио је он, напомињући да ће вакцине компаније „Фајзер“ стизати на недељном нивоу, а такође и руска и неке друге.

Према његовим речима, сезонски грип се још није појавио, али у  свакој здравственој амбуланти постоји довољно увозних четворовалентних и Торлакових тровалентних вакцина за тај грип.

Он је указао на то да шира вакцинација против сезонског грипа може да спречи да у периоду од јануара до марта дође до његовог судара са коронавирусом.

Лончар је рекао да је данас у Србију стигао први контингент руске вакцине против коронавируса „Спутњик В“ од 2.400 доза, додајући да би вакцинација том вакцином могла да почне када она буде прошла неопходну процедуру у Агенцији за лекове и медицинска средства Србије и на Институту Торлак.

Ако све са тим проверама буде у реду, од 2, 3. или 4. јануара, када се испуне сви услови, кренуће се са вакцинацијом том вакцином, подвукао је министар.

Иначе. министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар, председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовали су данас почетку радова на реконструкцији КЦ Војводина и изградњи ламела “Б” и “Ц”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here