Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар разговарао је данас са директором Светске здравствене организације (СЗО) за Европу др Хансом Клугеом и новим директором канцеларије СЗО за Србију, др Фабиом Сканом.

Том приликом, др Клуге је истакао да је СЗО, на основу досадашње изузетно квалитетне сарадње са министарством здравља, одлучила да у нашу земљу пошаље стручњака са 20-годишњим искуством у овој организацији, који ће бити посебни изасланик директора СЗО за цео регион Балкана, наводи се у саопштењу.

“Нови директор канцеларије СЗО у Србији, др Скано, ће бити задужен за читав регион, јер желимо да нашу сарадњу подигнемо на још виши ниво, и да још јаче радимо, заједнички, са министарством здравља Републике Србије, у спровођењу активности које за циљ имају контролу епидемије корона вируса у целом региону. Зато ћемо у наредном периоду у Србију послати мисију наших најстручнијих и најреномиранијих експерата за имунизацију, како бисмо допринели подизању броја вакцинисаних грађана. Радићемо и на томе да регион Западног Балкана укључимо у финансијске механизме Европске уније намењене очувању јавног здравља и борби против корона вируса”, истакао је Клуге.

Министар Лончар је Скану пожелео добродошлицу и пуно успеха у раду у нашој земљи, и захвалио Клугеу на снажној подршци.

“Доктор Клуге је истински пријатељ наше земље, и захвални смо му на снажној подршци. Чињеница да ће представник СЗО за цео регион бити директор канцеларије СЗО у Србији, др Скано, довољно говори о томе колико су активности наше земље у области здравства препознате и вредноване у Европи. Пандемија корона вируса је и даље у пуном јеку, све земље региона имају велики број јавноздравствених изазова, и мораћемо још више и још јаче да радимо, заједно са експертима СЗО, како бисмо вирус победили”, истакао је министар Лончар.

Министар Лончар и представници СЗО су захвалили досадашњем директору канцеларије СЗО у Србији, др Маријану Ивануши, на преданом и посвећеном раду током његовог боравка у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here