Mesto za reklamu
  1. 0 09. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар састао се данас са здравственим радницима црвених зона ковид болница са територије Београда, којима је том приликом изразио неизмерну захвалност на свему што чине у циљу борбе против коронавируса.

Лончар је, након састанка са медицинарима Клиничко-болничког центра “Бежанијска коса”, Опште болнице Младеновац, Института за ортопедију “Бањица”, Војномедицинског центра “Карабурма” и Клинике за анестезиологију, исказао наду да ће се сви грађани придржавати прописаних мера како би они имали што мање посла.

Министар је прецизирао да је у Србији тренутно заражено 106 здравствених радника, од којих је пет на болничком лечењу.

Бранислав Кривокапић, ортопедски хирург са Института “Бањица”, рекао је да инфективне болести тој установи нису примарно у лечењу људи, али да су се веома добро снашли.

Ако стварно желите да се наш институт, као највећа ортопедска установа у земљи, бави ортопедском проблематиком, помозите нам тиме што ћете носити маску, поручио је Кривокапић.

Шеф пријемне тријажне амбуланте КБЦ “Бежанијска коса” Александра Петровић рекла је да је најтеже било у почетку када су имали и до 200 прегледа на дневном нивоу и додала да је сада лакше, али да је број прегледа и даље значајан.

Главна сестра Војномедицинског центра “Карабурма” Далиборка Радишић пренела је да су у ковид систему готово шест месеци и да су за то време имали више од 800 пацијената, али да никада нису оскудевали ни у чему.

Марина Стојановић, анестезиолог са Клинике за опекотине, пластичну и реконструктивну хирургију Клиничког центра Србије, подсетила је на то да је велики број њених колега био на испомоћи у разним ковид болницама, али и да је велики терет пао и на оне који су остали на клиникама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here