Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Министар финансија Синиша Мали каже за РТС да ће пријављивање грађана за нови пакет помоћи почети 28. априла. Истиче да пакет економских мера предвиђа да сви пунолетни грађани до краја године добију по 60 евра, а пензионери по 110 евра.

Нови сет мера подразумеваће директну помоћ предузетницима, микро, малим, средњим, али и великим предузећима, подршку угоститељском сектору, хотелима, туристичким агенцијама, сектору превозника путника и друмског саобраћаја, као и једнократну новчану помоћ грађанима.

Синиша Мали каже да ће три пута по 50 одсто минималне зараде бити намењено за сва микро, мала, средња и велика предузећа.

“Скоро милион и по запослених три месеца ће добијати по 50 одсто минималне зараде. Такође, један пун минималац је за најугроженије, туризам, угоститељство, рент-а-кар агенције, туристичке водиче”, рекао је Мали.

Пријава за три исплате по 50 одсто минималца је како каже министар, једноставна путем формулара на сајту Пореске управе, а почиње 1. марта.

Мали је рекао да је трећим пакетом мера подршке предвиђена и помоћ аутопревозницима од 600 евра по аутобусу, као и помоћ хотелијерима.

Наводи и да 28. априла почиње пријава за исплату 60 евра грађанима и 110 евра најстаријим суграђанима.

Мали, који је на РТС присуствовао финалном извлачењу у наградној игри “Узми рачун и победи”, рекао је да ће сваки пунолетни грађанин добити два пута по 30 евра, у мају и новембру.

Навео је да ће пензионери у септембру добити додатних 50 евра, што је уз помоћ од 60 евра намененој свим пунолетним грађанима, укупно 110 евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here