Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић ненајављено је данас посетио градилиште деонице ауто-пута “Милош Велики” од Чачка до Пожеге и том приликом поручио да на свим инфраструктурним пројектима мора да се ради и викендом, како би се што више убрзали радови.

Момировић је након ванредне контроле на петљи Паковраће код Чачка истакао да су кинески партнери, главни извођач радова „CCCC“, одлична компанија која гради веома захтевну деоницу.

Он је напоменуо да се у оквиру деонице Прељина–Пожега, која је дуга 30,9 километара, граде и два тунела Лаз и Муњино Брдо.

Градоначелник Чачка Мулун Тодоровић рекао је да је Прељина–Пожега веома важна деоница за грађане целе земље, а посебно Западне Србије и Град Чачак, као и општине Пожега и Лучани.

Радови иду утврђеном динамиком, уз много проблема на терену, али ту смо заједно да сагледамо ситуацију, указао је он и изразио очекивање да ће овај велики инфраструктурни пројекат бити завршен до краја следеће године.

Извођач радова на овој деоници, која је наставак пројекта изградње ауто-пута Београд–Јужни Јадран укупне дужине 258 километара, јесте кинеска компанија „China Communications Construction Company (CCCC).

Поред поменута два велика тунела, биће изгађен и тунел Трбушани у дужини од 300 метара, 35 мостова укупне дужине 5.196 метара, четири надвожњака укупне дужине 592 метра, затим скоро два милиона кубних метара насипа, изградња комплетне саобраћајне петље Паковраћа, док ће на целој траси бити три саобраћајне петље.

Рок за извођење радова је 36 месеци, а вредност радова је 450 милиона евра.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here