Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић најавио је данас да се током ове године очекује почетак пласмана свињског меса из Србије на тржиште ЕУ, први пут након 30 година.

Недимовић је у изјави за Телевизију Прва рекао да је Србија успешно зауставила ширење афричке куге свиња, која је идентификована код домаћих и дивљих свиња на подручју Пиротског и Борског округа, као и да су створени услови и за излазак говеђег меса и јаја из Србије на већа тржишта.

Потпредседник Владе је такође пренео да се ради на 49 пројеката за системе за наводњавање на простору Војводине и централне Србије, у чији ће развој бити уложено приближно 100 милиона динара, укључујући и Фрушку гору.

Он је најавио да се ускоро очекује доношење прописа који се односе на прераду воћа, поврћа и меса, а у априлу или мају и прописа о регулисању тржишта пољопривредних производа.

Такође, очекује се и решавање питања пензија за пољопривреднике, истакао је Недимовић и истовремено саопштио да је пољопривредна производња у 2020. порасла пет одсто у односу на 2019, која је била рекордна.

Он је подсетио на то да је Влада јуче донела одлуку о упућивању 600 милиона динара на просторе локалних самоуправа угрожених од поплава.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here