Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић честитао је данас припадницима Војске Србије, после успешно завршене Здружено-тактичке вежбе „Муњевити удар 2021″, оцењујући да су показали да су спремни да одговоре на сваки изазов и у сваком тренутку заштите Србију.

„Показали су висок ниво обучености и увежбаности и успешно одговорили на веома сложен задатак. Приказаним умећем, које говори колико су посвећени очувању безбедности и сигурности наше отаџбине, заслужили су високу оцену коју су добили од председника Србије и врховног команданта Војске Александра Вучића, на шта су посебно поносни“, рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да је вежба, која је трајала од 15. јуна на осам полигона широм Србије, била одлична прилика за проверу оперативних способности команди и јединица Војске Србије, саопштило је Министарство одбране Србије.

„Она је показала и колико се улагало у опремање и наоружавање наших људи, због чега желим посебно да се захвалим нашим инжењерима, институтима и одбрамбеној индустрији који су имали велики удео у модернизацији Војске. На Пештеру се данас јасно видело да имамо озбиљну Војску, која својом снагом чува нашу земљу и одвраћа сваког макар и од помисли да би могао да је угрози“, рекао је Стефановић.

Он је истакао да само јака Војска, какву данас има, гарантује јаку Србију – Србију чији ће грађани живети у миру, у сигурној и стабилној земљи која може да доноси одлуке искључиво у интересу свог народа и да настави да се гради и развија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here