Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић положио је данас венац на Споменик незнаном јунаку на Авали поводом Дана примирја у Првом светском рату.

Стефановић је венац положио у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и начелника Кабинета министра одбране бригадног генерала Синише Кресовића, уз највише војне почасти, химну Републике Србије и свечани строј Гарде.

Након полагања венца, Стефановић је у спомен-књигу написао:

“Стојећи пред криптом јунака историје још једном потврђујемо да сећање на њихову храброст и жртву у Првом светском рату превазилази простор и време. Одајемо почаст како нашим прецима, тако и свим жртвама овог историјског догађаја и са поносом памтимо победу Србије и њеног народа у ослободилачким рату.

Одазвали сте се позиву за одбрану, бранили и одбранили част и слободу српског народа и државе. Почивајте у миру, уверени да ћете заувек бити пример пожртвовања и љубави према отаџбини, уздигнути на пиједестал оних који се памте. Нека вам је вечна слава и хвала!”

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here