Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је данас да је спреман да стане пред надлежне државне органе и да буде полиграфски испитан о свим оптужбама које му се стављају на терет. Стефановић је на конференцији за новинаре у Дому војске одбацио оптужбе и када је реч о случају Вељка Беливука, Јовањице, али и да је радио против председника Србије Александра Вучића.

Спреман сам да станем пред државне органе, да одговорим на свако питање и нећу се зауставити док свака лаж не буде разобличена”, рекао је Стефановић и поручио да се мора сазнати истина о свему.

Како је рекао жели да заштити своју земљу, своју породицу и председника републике и, како је рекао,његовог прјатеља, од свих лажи и манипулација.

“Најтеже је изречено с циљем да покваре мој однос са председником. Лаж је да сампредводник групе завереником. Истовремено, спреман сам одмах да одем на полиграфско тестирање. Надам се да ће то учинити сви који износе лажи о мени”, рекао је Стефановић. Он се потом осврнуо на конкретне оптужбе полицијског службеника Томислава Радовановића.

„Навео ме као организатора паралелних структура у министарству. За све године свог рада, не да нисам рекао тежу реч против председника, а камоли да сам водио групу завереника. Ове бесмислице ће морати да објасне пред надлежним државним органима”, рекао је Стефановић.

Као најмонструознију лаж Стефановић види то што му се спочитава да је радио за интересе страних држава, наводећи да се неће зауставити док она не буде разобличена.

Када је реч о његовој посети САД, Стефановић каже да се оне одвијају по утврђеним протоколима, да иде уз сагласност владе, истичући да то није била његова приватна посета, те да су ту били и државни службеници и тадашњи амбасадор Србије који може да потврди о чему је било речи. Додаје и да су га истовремено оптуживали да ради и за Русију, истичући да је то такође лаж коју не може да пусти да прође тек тако.

Када је реч о случају Јовањица, Стефановић каже да ће суд одлучити да ли је Предраг Колувија крив или није, али је подсетио да је он први изашао пред медије и рекао да ни Александар ни Андреј Вучић нису имали везе са Јовањицом.

“Исто то су рекли и полицијски службеници који су водили истрагу. Друго, морам да истакнем да очекујем да се открије ко је покушао да утиче на Колувију да оптужи брата председника, спреман сам да први одговарам на ова питања“, рекао је Стефановић.

Стефановић се осврнуо и на оптужбе бившег начелника београдског УКП Илије Милачића везане за наводно опструирање истрага у случају „Беливук“, и рекао да Беливука, као ни чланове његове групе никада није упознао, нити га је, каже, лично, ни преко посредника контактирао.

Оцењује да такву хајку против њега покрећу они који јесу имали контакте са Беливуком, седели са њим у кафићима и који га се сада одричу.

“Ради се пре свега о Александру Папићу, бизнисмену из Београда за ког сам утврдио да покушава да ми буде близак да оствари своје циљеве“, рекао је Стефановић.

Министар је коментарисао и интервјуе његовог страначког колеге и посланика СНС Владимира Ђукановића, који је при том адвокат, председник Одбора за правосуђе, рекавши да не зна како адвокат има идеју да изриче тешке оптужбе на његов рачун на основу прича бившег осуђиваног полицајца и криминалца против кога је Тужилаштво покренуло поступак и који се налази у вишемесечном притвору.

“Ја сам сигуран да он зна да није обичан новинар и да навођењем саговорника на констатације не може да допринесе расветљавању истине”, закључио је Стефановић који није желео после данашњег конференције за медије да одговара на питања новинара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here