Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Младен Шарчевић изјавио је данас да је више од 50 одсто школа у Србији већ завршило анкете путем којих су родитељи изабрали да ли ће им деца од 1. септембра ићи у школу или ће наставу похађати онлајн.

Шарчевић је, гостујући на Телевизији Пинк, истакао да је мање од пет одсто изабрало учење од куће, наводећи да је ТВ настава за септембар готово снимљена, односно да је припремљено приближно 75 одсто садржаја за све нивое.

Он је додао да се настава снима на осам језика националних мањина и то за основну школу, гимназију и опште стручне предмете, односно 15 струковних области рада.

Ресорно министарство је, како је навео, водило рачуна и о мањинама, наставницима и њиховим радним листама, хигијени у школама, одржавању дистанце, ношењу маски.

Шарчевић је најавио да је за сутра заказан састанак са Заједницом школа за децу са посебним потребама, за које Министарство тражи решења.

Према његовим речима, ђаци ће носити маске током уласка у школу и током боравка на часу, осим ако ученик не одговара, када му се евентуално дозвољава да је скине.

Министар је нагласио да и родитељи морају да буду укључени тако што ће деци мерити температуру пре поласка у школу.

Часови су скраћени на 30 минута и то је довољно за главни део часа, део посла који не стигне да се уради током наставе у школама биће урађен онлајн, док је физичко модификовано, прецизирао је Шарчевић.

Такође, како је додао, направљено је упутство које ће бити сутра прослеђено школама, а које говори о томе да први часови у свим образовним установама треба да буду посвећени епидемији.

Шарчевић је поручио да нема разлога за бригу када је реч о почетку школске године, те свим ђацима, а посебно првацима, пожелео срећан полазак у школу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here