Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да ће начин наставе од 1. септембра зависити од препорука Кризног штаба и поручио да без вакцинације на задовољавајућем нивоу можда неће бити могућности да се следећа школска година организује регуларно.

Ружић је новинарима, током посете деце учесника спортског кампа у Београду, казао да је Министарство спремно за све опције, али да је много боље да се ова школска година почне на регуларан начин и тако и заврши у јуну следеће године.

“Модел наставе од 1. септембра ће зависити од оних који су и до сада били референтни у доношењу одлука поводом епидемиолошких мера, здравствени део Кризног штаба ће дати препоруку Кризном штабу након чега ће Влада донети одлуку”, појаснио је Ружић.

Нада се, и због просветних радника, али пре свега због деце, због процеса стицања знања, да ће школска година бити организована на регуларан начин.

Међутим, како каже, то ће зависити и од процеса вакцинације у нашој земљи.

Истиче да су Влада Србије, председник Републике, сви актери у ланцу омогућили вакцинацију и обезбедили широку лепезу вакцина, а да ми још увек нисмо дошли на задовољавајући ниво имунизације.

“Без вакцинације, можда, ризикујемо да и школска година не почне у складу са регуларним правилима”, казао је Ружић.

Још једном је позвао све, а нарочито представнике млађе популације од 17 до 35 година, да се што пре вакцинишу и да на тој начин покажу одговорност према млађима, али и старијима и онима који раде у просветном систему.

Подсетио је да су сви који раде у просветном систему, показали резистентност према корона вирусу.

“Просветни систем је било место где корона није нашла своје утемељење и са тог аспекта ми јесмо спремни, али мислим да је много боље да се ова школска година почне и заврши на регуларан начин. То је важно за процес стицања знања”, закључио је Ружић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here