Mesto za reklamu
  1. децембар 2018.

Срби са КиМ настављају мирне протесте због додатних такси Приштине од 100 одсто, а студенти Уније Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици у подне су одржали нови перформанс

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Срби са Косова и Метохије и данас настављају мирне протесте због додатних такси Приштине од 100 одсто, а студенти Уније Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици у подне су одржали нови перформанс.

Студент продекан Немања Бишевац изјавио је за РТС да је данас изведен перформанс- кошаркашка утакмица на којој ће студенти играти везаних руку.

Према његовим речима, на тај начин студенти алудирају на то што кошаркашима Партизана није дозвољено да уђу на Космет и одиграју утакмицу.

Бишевац је рекао да су студенти у Косовској Митровици, иако су родитељи забринути.

“Трудимо се да студентски живот буде нормалан. За сада студентске мензе раде нормално, има довољно оброка, али се то може променити сваког тренутка”, истиче студент продекан.

Главни захтев Срба са Косова и Метохије остаје да се укину таксе. У уторак су одржани најмасовнији скупови у Косовској Митровици, Грачаници и Штрпцу.

У заједничком Прогласу навели су да не одустају од борбе за правду и опстанак.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here