Mesto za reklamu

12.07.2020.

Протести грађана испред Скупштине Србије у Београду и у још неколико градова мирно су завршени без већи инцидената.  

Ситуација испред Скупштине је била мирна, осим што су повремено поједини младићи прескакали ограду испред парламента, да би их други учесници протеста враћали. Такође има и мањих вербалних расправа учесника који се споре због идеологије.

На протесту испред здања Скупштине окупило се мање грађана него претходних дана и по неким проценама било је око хиљаду људи. Скупу су присуствовали и лидери више опозиционих странака.

Већ око 23.00 већи део демонстраната се разишао, а на платоу је остао мањи број грађана, који се касније мирно разишао.

Гостујући вечерас на ТВ Пинк, председник Србије Александар Вучић је рекао да насилници и хулигани неће победити и пренео је да се не плаши никаквих протеста.

Вучић је  рекао и да разуме да су људи незадовољни, нервозни, да је сваком тешко и да људи не могу на одмор и да корона мучи све људе, да их брие неизвесна јесен и да све фрустрације разуме и да је зато замолио да полиција пусти људе и да само у последњем тренутку, ако мора, интервенише. “То је била моја молба”, додао је Вучић.

Протести су одржани вечерас и у Новом Саду и Нишу, где су демонстранти одржали мирну протестну шетњу, а протести су одржани и у Чачку и у Зрењанину.

И у Аустрији у центру Беча вечерас је одржан скуп групе Срба, различитих политичких убеђења, па и са различитим разлозима, од корона мера до губитка Косова, преноси Танјуг.

У обраћању на немачком речено је да се протести у Србији нису догодили из ведра неба, те да су им претходили слични протести у свету и да се протест одржава у Бечу, јер аустријске банке и фирме профитирају од јефтине радне снаге у Србији.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here