Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Кошаркаш Њу Орлеанса Пеликанса Никола Миротић је покренуо несвакидашњу акцију која за циљ има помоћ породици Варга. Шпански репрезентативац решио је да за сваку погођену тројку током Божићног поста, који је почео у среду 28. новембра, донира 500 евра за куповину куће породици Варга из Боровог села крај Вуковара. Самохрани отац Радослав подиже шесторо малолетне деце која тренутно живе у нехуманим условима.

У својој првој утакмици против Чаробњака из Вашингтона, Миротић је на терену провео равно 28 минута, шутнуо седам пута за три поена и погодио три пута, па ће од данас цифра помоћи за породицу Варга бити већа за 1,500 евра.

“У светлу надолазећих Божићних празника, желим да обрадујем оне којима је тонајпотребније. Управо из тог разлога, за сваку постигнуту тројку на утакмици, донираћу добровољни прилог од 500 евра који ће бити искоришћен за куповину куће самохраном оцу Радославу који подиже шесторо деце”, написао је Никола на друштвеним мрежама.

Православни верници су у среду, 28. новембра започели Божићни пост који ће трајати тачно 40 дана, до 7. јануара и најрадоснијег хришћанског празника. У том периоду ће Миротићеви Пеликанси одиграти 20 утакмица закључно са Божићем 7. јануара против Мемфиса.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here