Mesto za reklamu

23.01.2020.

Митрополит Амфилохије захвалио је црногорском премијеру Душку Марковићу што је најавио да ће га опет звати на разговоре о Закону о слободи вероисповести, подсећајући да су о томе већ разговарали. Спремни смо за разговор ако је власт, на првом месту, спремна да прихвати амандмане које је Митрополија по.днела.

„Митрополија је, као што је познато, одбила то безакоње. Ако мисли да ту причу понавља, онда од разговора нема ништа“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит је, међутим, рекао да уколико председник Владе Црне Горе жели да поведе дијалог о „правом Закону о слободи вероисповести, који ће бити усаглашен са нормама вековне Црне Горе и нормама европских закона, онда је то у реду. Спремни смо за разговор ако је власт, на првом месту, спремна да прихвати амандмане које је Митрополија поднела на спорни Закон о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница. “.

Подсећамо, Марковић рекао је да ће до краја недеље позвати митрополита Амфилохија на разговор.

„За мене је дијалог неупитан и темељни принцип кад постоје разлике и неразумевања. До краја недеље ћу се званично обратити митрополиту са предлогом да разговарамо о страховима и заблудама. Спремни смо да дамо гаранције, и страховима нема места“, рекао је Марковић.

Он је рекао да је дијалог неупитан и поручио да инсистира да до њега дође и додао да је сада немогуће повући Закон о слободи вероисповести.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here