Mesto za reklamu

03.01.2020.

Митрополит Амфилохије казао је да су оне које су изгласали Закон о слободи вјероисповјести гласали људи који су сваке ноћи у литијама и да због тога не зна у чије име су усвојили тај закон.

Више од 10.000 људи је углас одговорило митрополиту да се одричу закона који представља безакоње.

Митрополит Амфилохије је рекао да се не може на хаосу и безакоњу градити ништа ни у једној души и ни у једном народу, а још мање у држави.

„Безакоње је оно на чему почива све зло. Ми кажемо да припадамо демократијама, али та европска демократија се претвара у демонократију. Она је нешто друго од истинске демократије“, казао је митрополит.

„Глас народа је глас божји. Велики број народа који гласа за посланике налазе се у литијама. Питам вас да ли се ви одричете безакоња које је изгласао Парламент?“, упитао је Амфилохије, на шта су окупљени одговорили да се одричу.

„Добили смо поздрав од Вартоломеја, и од нашег патријарха, и од римског епископа, који је такође против било каквог безакоња, и од Онуфрија, митрополита Украјине. Надамо се да ће се гласови народа широм свијета сјединити са гласањем народа Црне Горе“, казао је митрополит.

„Храмови нису грађени да буду ничија својина, они су грађени да буду божја својина. Преписивање храмова себи није на овим простором било од цара Дукљанина. Повлачење закона није пораз, то је пораз зла и духа братоубиства, а не људи“, казао је Амфилохије.

Сјутра ће литија у Подгорици ићи до цркве на Крушевцу, а почеће у 18 сати и 30 минута. Најављен је и долазак владике дизелдорфског Григорија.

На Бадњи дан Амфилохије ће налагати бадњак у 18 сати у Подгорици, а испред Цетињског манастира у 15 сати. Окупљени грађани су позвани да се мирно разиђу као и претходних ноћи.

„Српска стварност“ / Набојша Поповић – Спутник /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here