Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Гледајући око нас на дубоке поделе, на свеопшту забринутост због нарастања неспоразума и умножавања сукоба у целом свету позивамо наш благоверни народ у Црној Гори да што пре превазиђе своје старе и нове поделе, поручио је у васкршњој посланици митрополит црногорско-приморски Јоаникије. Он је истакао да је залог опстанка народа у Црној Гори и сваког напретка у братском миру и међусобном поштовању, пренела је Светигора прес.

“Просветљени пасхалном радошћу позвани смо да оплемењујемо друштво, да ширимо оптимизам и љубав, да будемо светлост овоме свету”, навео је митрополит Јоаникије.

Он је поручио да народ Црне Горе треба да се оснажи братским јединством у љубави Христовој, да чува духовно наслеђе светог Саве и Његоша, светог Василија острошког и светог Петра цетињског, да чува светиње, не заборавља лепоту и полет Литија које су обновиле црквеност и саборност.

“Молећи се за мир и братску слогу у Црној Гори не заборављамо ни драгу нам многострадалну Украјину, нека Господ који је по речи апостола једне и друге саставио уједно и крстом својим убио непријатељство учини мир међу духовним потомцима светог кнеза Владимира – Русима и Украјинцима”, нагласио је митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

Он је позвао да оружје зараћене и завађене браће што пре узмакне пред дијалогом, да би се вратио мир и спокојство Украјини и целом њеном народу.

“Саосећајући са њиховом несрећом врата наших срца и домова биће отворена за све Украјинце који су избегли у Црну Гору. Спремни смо да им помогнемо у сваком погледу, а понајвише да им пружимо братску љубав и утеху све док их Бог не обрадује повратком њиховој отаџбини”, поручио је митрополит црногорско-приморски Јоаникије у васкршњој посланици.

Он је истакао да се Христос открива као пут, истина и живот сваком човеку који у складу са својим божанским назначењем тежи ка савршенству, лепоти и знању, који се бори за правду и боље друштво стварајући и умножавајући добро.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here