Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Митрополија црногорско-приморска организоваће 4. септембра дочек патријарха СПЦ Порфирија у Саборном храму Христовог васкршења у Подгорици и 5. септембра устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, објавила је Светигорапрес.

Како је наведено у обавештању, поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија Митрополија ће организовати дводневни догађај, 4. и 5. септембра, у Подгорици и на Цетињу.

У суботу ће на платоу испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици бити од 18 часова организован дочек поглавара СПЦ Порфирија.

Уследиће вечерња служба, након које је планирано обраћање патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија, а затим ће бити организован културно-уметнићки програм.

У недељу ће у Цетињском манастиру у 8.00 почети Света архијерејска литургија са чином устоличења, коју ће служити патријарх српски Порфирије са архијеријерима наше и осталих помесних цркава.

Оба догађаја биће директно преношена на Јавном сервису Радија и Телевизије Црне Горе (РТЦГ).

Због веома малог простора у цркви у Цетињском манастиру неће бити омогучен улазак и присуство медијских екипа, тако да ће све редакције моћи да користе снимке РТЦГ – а и фотографија са сајта митрополија.цом.

Препорука Института за јавно здравље Црне Горе је да сви новинари поседују дигитални сертификат.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here