1. 10. 2021.

Митрополија црногорско-приморска данас се огласила саопштењем у коме упозоравају да Мило Ђукановић наставља да изазива поделе и узнемирава грађане.

“Шта мисли грађанин Мило Ђукановић о црквеним верским обредима требало би да буде његова приватна ствар и тема ван домета пажње јавности па и саме Цркве. Међутим, док је тај грађанин председник наше државе дужни смо да се огласимо када он јавно вређа и понижава свештене радње које се спроводе на нашим духовним сабрањима. Његови политички и идеолошки обрачуни са премијером и министрима Владе Црне Горе, ни најмање не улазе у област интересовања Цркве, али злоупотреба црквених тема у сврхе Ђукановићевог политичког правдања и напада на друге актере друштвеног живота, – дубоко вређа осећаје великог броја грађана Црне Горе. Увреде са те адресе никако не доприносе стабилности и напретку државе чији је Ђукановић председник”, наводи се у саопштењу.

Из митрополије истичу да је Ђукановић прошле године пао на испиту познавања црногорског устава, када је покушао да уређује унутрашње устројство СПЦ и епархија у Црној Гори.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here