1. 04. 2020.

Митрополија црногорско приморска саопштила је данас да се Црква у Црној Гори на волшебан начин и даље налази у фокусу јавности и непрестано се преиспитује њена улога у наводном ширењу корона вируса, иако су њене активности сведене на минимум, а неке и отказане.

Као примери се наводе недавно хапшење једног свештеника, због наводног кршења препоручених мера, који је прва особа којој је, кажу, објављена функција, име и држављанство, преноси Танјуг.

Указују и на упорно инсистирање Института за јавно здравље да је корона вирус у Црној Гори проширен са верског скупа у Дољанима, иако је он одржан шест дана пре донетих мера.

Митрополија истиче и пример неких медија који се у централним емисијама и својим издањима исмевају светим тајнама вере и самог Бога.

Поручују да се искрено надају да ће, како кажу, државни органи, институције и медији променити однос и пажљивије се односити према заједници која окупља највећи број верника у тој држави.

МЦП истиче да је говор мржње који се редовно може прочитати и чути на одређеним медијима „одавно прешао сваку меру, а да из власти то још нико није осудио“.

„Онима који се труде да Цркву маргинализују или чак потпуно униште, поручујемо да се ману ћорава посла“, наводи се у саопштењу МЦП и додаје да нико никога не тера да верује.

Критика је, кажу, дозвољена, понекад и пожељна, али она мора бити изречена са људском мером, без изношења неистина и бруталног извргавања руглу основних истина вере.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here