1. 06.2020.

Најављене литије против спорног Закона о слободи вероисповести ће имати карактер какав су имале и пре епидемије – биће мирне и ненасилне, саопштила је Митрополија црногорско-приморска. Митрополит Амфилохије позвао је народ да не гласа за актуелну власт уколико не повуку спорни Закон о слободи вероисповести.

МЦП је саопштила да полиција и њен директор Веселин Вељовић, што се Цркве, свештенства, монаштва и верника тиче, могу да буду потпуно растерећени.

Најављене протестне литије ће, како кажу у МЦП, имати карактер какав су имале и пре епидемије – биће мирне и ненасилне.

МЦП поручује да ће само њени учесници бити чврсти и одлучни у одбрани својих верских права, права своје Цркве и својих светиња.

Истичући да је правда и истина на њиховој страни, у саопштењу МЦП објављеном на званичном сату митрополије, констатује се “да је актуелни режим по ко зна који пут политички злоупотребио Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) и искористио као штит директору Управе полиције Веселину Вељовићу”.

Вељовић је јуче саопштио да полиција неће дозволити масовна окупљења због претње по здравље људи од коронавируса.

Митрополит Амфилохије најавио је претходно да ће од 14. јуна поново кренути протестне литије против спорног Закона о слободи вероисповести.

Митрополит Амфилохије позвао је народ и да не гласа за актуелну власт уколико не повуку спорни Закон о слободи вероисповести.

Иначе, Црна Гора је већ прогласила крај епидемије на основу званичних резултата Института за јавно здравље, који су показали да у тој земљи 28 дана узастопно нема коронавируса.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here