Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Потпредседница Владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић одговарала је на питања новинара о блокади Београда од стране таксиста, као и o удружењу CarGo. Зорана Михајловић је поручила таксистима да блокада града није решење.

“Блокада није решење ни у једној варијанти. Закон о превозу путника у друмском саобраћају је донет, изгласали су га посланици, потписао га је председник државе и он мора да се поштује. Наравно да закон није свето слово и не значи да не може да се мења у неком времену”, рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, одговарајући на питања новинара у Влади Србије.

С друге стране, Михајловићева потврђује да удружење CarGo не поштује закон, јер, како наводи, није регистрованo и ради по ценама које су испод дозвољених минималних цена које прописује Град Београд.

“Имамо компанију која крши закон, сада је лоптица на појединим институцијама које то треба да реше и мени је жао што грађани трпе због тога што одређене институције не спроводе закон”, навела је Михајловићева.

Позвала је институције да почну да спроводе закон, почев од Министарства државне управе и локалне самоуправе које, каже, мора да контролише невладину организацију, затим Министарства трговине које мора да забрани ако нека компанија врши нелегалан превоз и рекламирање, а да настави Комунална милиција Града Београда која је по закону овлашћена да одузима аутомобиле којима се врши нелегалан превоз, до тога да им у томе помаже и полиција.

“Министарство саобраћаја поштује закон, моја инспекција мора да уради све што је у складу са законом, зато је Министарство саобраћаја поднело две кривичне пријаве против компаније која се бави нелегалним превозом, јер то урушава систем. Ово није питање компаније, већ је питање да ли поштујемо закон или не”, подвукла је Михаловић.

Упитана да ли је протест таксиста пријављен у МУП-у, Михајловићева је рекла да је то питање за полицију, али да мисли да је реч о пријављеном скупу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here