Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Француски писац Мишел Уелбек није се појавио на фестивалу „Крокодил“ где га је чекао велики број обожавалаца са плаћеним улазницама. Организатори фестивала упутили су јавности објашњење због његовог недоласка.

Због хаоса и масовне панике у авиону, техничких проблема, кашњења од четири сата и отказивања лета компаније Ер Србија на линији ЈУ 315 из Париза за Београд, касно увече 6. јуна онемогућен је долазак у Србију једног од највећих писаца данашњице Мишела Уелбека и његове супруге.

Удружење КРОКОДИЛ је информисано у поноћ исте вечери од стране особља Ер Србија да је лет отказан и да се господин Уелбек и његова супруга налазе у аутобусу који их вози у хотел поред аеродрома у Паризу где ће преноћити.

У петак 7. јуна у подне Удружење КРОКОДИЛ, путем телефона, особље компаније Ер Србија информише да се њихова имена налазе на лету ЈУ 2315 који ће слетети у Београд у 17:25 на Београдски аеродром.

Представници Удружења одлазе на аеродром како би госте одмах довели на програм фестивала КРОКОДИЛ.

Из ВИП протокола аеродрома сазнали смо у 17:45 да путника нема у авиону и затим прочитали и званичан мејл од господина Уелбека као и мејл са обраћањем јавности у Србији.

Ево и писменог објашњења Мишела Уелбека о отказаном лету:

“Истину говорећи, оних неколико сати чекања пре него што је одлучено да лет буде отказан били су баш узнемиравајући, дошло је до неке врсте побуне путника, који су захтевали да изађу из авиона.

Треба рећи да је било неких забрињавајућих појава, нарочито мирис горива који се јасно осећао. Укратко, заиста немам жељу да летим авионом у овом тренутку, треба отказати.

У датим околностима не може се баш честитати Ер Србији и надам се да ће вам барем надокнадити трошкове карата, то је најмање што могу да учине.

Заиста ми је жао због свега овога, али себи кажем да је могло да се заврши и горе.

Мишел Уелбек”

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here