Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Млада женска одбојкашка репрезентација Србије, узраста до 21 годне,  изгубила је против Италијанки титулу шампиона Европе, после одличне игре и пет сетова. Коначан резултат био је 3:2 (17:25, 25:17, 15:25, 25:19, 15:11).

Одлична игра наших одбојкашица била је у првом сету, који су решили у своју корист 25:17. Италија се држала до 14:14, а онда је уследила сјајна серија Србије за убедљиво вођство у финалу.

Италија је успела да освоји други сет и то истим резултатом којим је Србија узела први сет – 25:17. Италијанке су ипак биле боље од нашег тима.

Потом следи одлична и убедљива игра нашег тима у трећем сету, који је освојен резултатом 25:15.

А онда су Италијанке успеле да освоје четврти сет у којем су све време имале предност – 25:19 и да дођу до изјендачења у сетовима 2:2.

Шампиона Европе одлучио је тај-брејк.

У одлучујућем петом сету наше противнице ипак су биле успешније – 15:11. Наш тим је остао без златне медаље, али су освојили сребро и вице шампиони су Европе. И то је ипак велики успех.

За утеху изабранице Маријане Боричић имале су вођство од 1:0 и 2:1 у сетовима и у поједним деловима игре деловале доминантно у односу на ривалке, али су на крају ипак претрпеле пораз.

Србија је одлично одиграла турнир у Италији, изгубила је само два меча, оба од домаће селекције и оба резултатом 3:2, док је у осталим дуелима забележила максималне победе.

Ипак, Србија ће морати да се задовољи сребрном медаљом, док је бронзу освојила Турска, која је са 3:2 у сетовима била боља од Пољске.

Турнир у Италији био је први шампионат Европе за младе одбојкашице, до 21 године старости.

Италија се на шампионат пласирала као домаћин, док је Србија у Убу играла квалификациони турнир, на којем је савладала Данску и Летонију максималним резултатом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here